Teksten op maat - Wie schrijft de tekst?

"Wij laten een geweldige nieuwe website maken", zei een ondernemer laatst tegen mij tijdens een netwerkbijeenkomst. "De site heeft talloze mogelijkheden en een eigentijdse uitstraling, hiermee kunnen we voor de dag komen!" Ik vond het leuk om hem zo enthousiast te horen praten en vroeg: "Heb je ook nagedacht over de teksten?" Hij aarzelde en antwoordde: "We hebben geen afdeling PR en communicatie, dus ik ga het zelf doen. Ik heb nog wel wat tekst liggen."

Dit is een typisch voorbeeld van hoe het vaak gaat. De vorm en het uiterlijk van een website krijgen alle aandacht. Wat veel ondernemers vaak vergeten is dat de tekst ook een groot deel van de uitstraling bepaalt. Dat geldt niet alleen voor een website. Ook in brochures, artikelen, nieuwsbrieven, mailings en zelfs in offertes presenteert een bedrijf zich voor een groot deel vanuit een geschreven tekst. Het is daarom heel belangrijk dat deze teksten goed in elkaar zitten, zonder spelfouten en met de juiste boodschap. Alleen dan creëer je een professionele uitstraling.

Schrijven is een vak apart. Dat is ook de ervaring van bovengenoemde ondernemer. Onlangs belde hij me dat hij geen tijd kon vinden om zelf een goede tekst te schrijven. Teksten op Maat heeft het met veel plezier voor hem gedaan, net op tijd voor de lancering van de nieuwe website. "Het heeft me al veel opgeleverd in deze korte tijd. Ik heb verschillende positieve reacties van klanten ontvangen", zegt hij tevreden.

www.tekstenopmaat.nl