Maarten Hindriks - Laat je gezien zijn!

In Frankrijk overkwam het mij, toen wij in een restaurant zaten te eten, dat de eigenaar naar ons toe kwam en zei: "lekker hé, ja, dat kunnen wij wel". Hij doelde op zijn kookkunst en stak niet onder stoelen of banken waar hij goed in was. In Nederland hebben wij niet zo de neiging om dat te doen. Wij doen meer van "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg". Maar is die typisch hollandse houding wel zo normaal?

Hoe zit dat eigenlijk bij u? U hebt ongetwijfeld een juweel van een bedrijf. Anders deed u wel wat anders. Maar komt u er ook voor uit, showt u uw trots, of verstopt u uw juweel in de zwarte sieradendoos ergens onderin de linnenkast. Met die sieradendoos bedoel ik natuurlijk uw bedrijfspand. Maar al te vaak staat dit verstoppertje te spelen op een bedrijventerrein, bang om gezien te worden. Er is ook een andere categorie, de panden die schreeuwen om aandacht: "kijk naar mij, hier sta ik". In dat geval gebeurt het mij, dat ik wel het pand op mijn netvlies gebrand krijg, maar vergeet wie er eigenlijk in zit. In allebei de voorbeelden krijgt u niet de aandacht, waar u ongetwijfeld recht op hebt, de aandacht die u verdient en die u ook gegund is.

Mijn oproep zou dan ook zijn, om voor u zelf eens na te gaan, of uw bedrijfspand door anderen wel gezien wordt, zoals u zelf gezien wilt worden. Vraag het aan diegenen, die u in hun antwoord vertrouwt. Aan diegenen, aan wiens mening u waarde hecht. En doe daarna dapper... laat je gezien zijn, als bedrijf, zoals je bent. Daarmee loop je namelijk de grootste kans, dat mensen je herkennen. En is niet juist herkennen steeds een nieuwe opening naar de toekomst...

www.hindriksarchitecten.nl