Het geheim van een succesvol domein! 5 Tips om van uw website een succes te maken

Het geheim van een succesvol domein! 5 Tips om van uw website een succes te maken

Een website is nooit af. 't Kan altijd beter, altijd actueler, altijd overtuigender. Ontwikkelingen op internet gaan razendsnel. Het web is altijd drie stappen verder. Van groot belang is het om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Alleen dan zal uw website blijvend succesvol zijn. Vijf concrete tips om de wereldwijde webloop overtuigend te winnen.

Zorg voor een perfecte organische structuur

De homepage is de voordeur van uw website. Klanten die via Google aanbellen, willen zich graag welkom voelen. Staat er genoeg tekst op uw homepage en ondergeschikte pagina's? Is de tekst helder en duidelijk? En krijgt de bezoeker concreet antwoord op zijn vragen? Belangrijker nog, ziet de klant in een oogopslag wat u doet! Zorg ervoor dat de tekst regelmatig ververst wordt. Als er telkens iemand anders de voordeur opendoet, geeft u de bezoeker immers het idee dat uw website springlevend is. Zorg voor relevante linkvermelding op uw eigen en andere websites. Geef uw webpagina’s duidelijke namen. Maak het uw bezoeker kortom gemakkelijk.


Zorg voor een perfecte organische structuur

Landingpages hebben eigenlijk dezelfde functie als bewegwijzering naar uw voordeur. Straatnamen, huisnummers, naambordjes: ze verwijzen allemaal naar u. Zo is 't ook met landingpages. U registreert een aantal unieke domeinnamen die zich als duizendpoten rondom uw eigen website opstellen. Zorg voor kloppende metatags en SEO-teksten, waarin zoekwoorden voorkomen die potentiële bezoekers in hun zoekmachine zullen intikken. En voila: u bent vindbaar.


Plaats vermeldingen op externe websites

Netwerken is ontzettend belangrijk. Immers, dankzij ingangen her en der beschikt u over handige aanknopingspunten die altijd van pas kunnen komen. Op internet is het niet anders. Vermeldingen op externe websites verhogen simpelweg de verkeersstroom naar uw website. Plaats berichten op verschillende forums. Wees actief op LinkedIn-groepen. En stort u vooral bovenop sociale media als Hyves, Twitter en Facebook. Het effect is groot. Laatste tip: Regel free publicity in verschillende media. Doorplaatsing op internet doet uw naam als een olievlek uitbreiden. En daar gaat het om, toch?


Investeer in Google AdWords en Analytics

Veel ondernemers plaatsen advertenties in kranten, op reclamezuilen langs snelwegen en op uithangborden bij hun winkel. Waarom? Ze willen gezien worden! Google AdWords moet u zien als het online reclamebord van uw website. Door de juiste zoekwoordcombinaties in te voeren, scoort u goed zichtbare reclame in de hitlijsten van zoekmachines. Een ervaren ondernemer zal aan een nieuwe klant altijd vragen: 'Hoe bent u bij ons terecht gekomen?' Een goede website wil dat ook graag weten. Via een speciale e-commerce-module kunt u een koppeling maken tussen AdWords en Google Analytics. U ziet gedetailleerd waar uw klanten vandaan komen, hoe lang ze op uw website zijn en nog veel meer. Met die informatie investeert u weer in AdWords. En dat verhoogt uw rendement.


Maak vrienden op social media

Een vage kennis, ooit ontmoet tijdens een vakantie in Spanje, zal u niet snel aanbevelen bij zijn netwerk. Een vertrouwde zakelijke relatie doet dat wel. Het wereldwijde web werkt evenzo. Vermeldingen op onbekende, onbetrouwbare websites maken u eerder verdacht dan geliefd. Populaire social media verhogen uw betrouwbaarheid daarentegen en zorgen voor bezoek. Op Facebook kunt u bijvoorbeeld een profiel aanmaken waaraan u uw 'fans' koppelt. En zo zijn er vele manieren om uw gezicht te laten zien. Wees erbij!

Stefan Verschoor is specialist in online marketing en directeur van reclame- en internetbureau Veconet B.V. in Ede.



www.veconet.nl