Feng Shui zakelijk bekeken

Een markant leegstaand pand in Ede nodigde Feng Shui consultant Renate Dries uit om, samen met architect Maarten Hindriks, een ronde door Ede te rijden en aan de hand van diverse opvallende panden Feng Shui en architectuur door te nemen. Het resultaat treft u hier in een aantal algemene Feng Shui handreikingen. Deze zijn ook voor uw bedrijfspand interessant, of het nu gehuurd is of in eigendom; U ondersteunt uw bedrijfsvoering en vergroot de kansen op succes met Feng Shui!

De ingang van een bedrijfspand is in Feng Shui termen de “mond” waar de energie naar binnen komt. Die energie komt dan in vorm van klanten, geld en vitaliteit. Zorg dus voor een:

  • Zichtbare ingang die toegankelijk en aantrekkelijk is
  • Zorg dat deze ingang de juiste proporties heeft ten opzichte van het gehele pand
  • Maak die ingang uitnodigend aan de buiten- én binnenkant

Maarten Hindriks, architect, zegt hier: zorg dat je klanten binnen mogen komen in een pand en dat er ook ruimte is om compleet als persoon binnen te mogen komen en blijven.

Naast de ingang is ook de "backing" van uw bedrijfspand van groot belang. De backing is als de ruggengraat van de mens. Dit zorgt voor:
  • Zelfvertrouwen en moed in het zakendoen
  • Gezondheid en stabiliteit in business
  • Steun van het personeel

Ofwel: alles bij elkaar zorgt een goede "backing" voor een vruchtbare bodem om door te kunnen groeien. Maarten Hindriks zegt hier: Gebouwen hebben wel iets van mensen, hun uiterlijk vertelt iets over het innerlijk. Aan het gebouw kun je aflezen of het fysiek /structureel evenwichtig in elkaar steekt. Hij denkt dat de ruimtevorm, -omhulling en – afmeting permanent in relatie staan met onze eigen geestelijke en fysieke ruimte. Feng Shui onderschrijft dit volledig.

Uiteraard zijn er nog veel meer in het oog springende Feng Shui zaken die wij gezien en besproken hebben. In de volgende Ede Actueel leest u weer meer over Feng Shui in Business. Aan de hand van misschien wel uw gebouw komt u te weten wat dit voor het bedrijf en haar medewerkers betekent.

Wilt u uw bedrijfspand besproken zien in de volgende Ede Actueel? Meld het aan info@fengshui-winkel.nl. Mogelijk staat "uw" pand in de volgende Ede Actueel met nieuwe Feng Shui - wijsheden!Renate Dries - www.fengshui-winkel.nl
Maarten Hindriks - www.hindriksarchitecten.nl